Dátum: 2023 június 1. (csütörtök) | Tünde

Szilágyi úti Kollégium

   A kollégium 2018. július -án/-én nyit.

2015-ben került átadásra az UTE Szilágyi úti modern komplexuma. Ebben a komplexumban az UTE Akadémistái részére kétágyas komfortos szobák kerültek kialakításra. A megnövekedett Akadémisták létszáma indokolttá tette, hogy a vidékről, illetve külföldről érkező U19-es korosztályú sportolókat ebben a részlegben helyezzük el. A szobákban található hűtő, televízió és Wi-Fi szolgálja az Akadémisták nyugodt és kényelmes felkészülését. A komplexumban található edzőterem, a futófolyosó, a különböző orvosi- és mentálhigiénés lehetőségek szolgálják a nyugodt és kiegyensúlyozott minőségi felkészülést és fejlődést. A portaszolgálattal rendelkező létesítményben minden lehetőség adott, hogy az Akadémisták fel tudjanak készülni az érettségire, illetve, hogy megfelelő fizikai- és lelki állapotba kerüljenek, hogy megállják a helyüket a felnőtt bajnokságokban.

A középfokú oktatási intézmény 14-es villamossal 25 perc alatt megközelíthető. A környéken található szupermarket és patika.

Évről- évre egyre több az Akadémista szeretne beköltözni ide, de csak 6-10 fő elszállásolását tudjuk biztosítani. A Szilágyi útra csak azok az UTE Labdarúgó Akadémistái kerülhetnek, akik már több éven át folyamatosan bizonyítják tehetségüket és kitartásukkal méltóképp képviselik az Akadémia hitvallását és mindent meg akarnak tenni azért, hogy professzionális labdarúgókká váljanak itthon, vagy akár külföldön.