Dátum: 2023 június 1. (csütörtök) | Tünde

Berda József Kollégium

Cím: 1043 Budapest, Berda József utca 48Telefon: +36 1 791 2193 (24 órában hívható) 

    Az UTE Diákszálló 2018. július 15-én (vasárnap) 16:00-tól nyit

 Az UTE 2013 augusztusában nyitotta meg saját Diákszállóját, amelynek fő célja az volt, hogy a tehetséges sportoló diákok az edzésidőpontokkal összehangolva koncentrált és célzott fejlesztést kapjanak az egyes tantárgyi területeken.

Mindezt azért, hogy a sportolói tevékenység mellett az iskolai munkájuk, tevékenységeik, a képességek, készségek, ismeretek tekintetében is sikeresek legyenek, illetve annak reményében, hogy a sikeres fejlesztő tevékenység a jövőben a sport területén is kamatozódik, így e két terület, a sport és a tanulástámogatás kölcsönösen erősíti egymást. Az Akadémisták részére egy jól felszerelt, minden igényt kielégítő Szálló áll rendelkezésre, amely biztosítja a bentlakók saját individuális emocionális, intellektuális és szociális potenciáljának a megvalósulását és fejlődését. A létesítmény létrejöttekor fő cél volt továbbá, hogy a diákok és kisebb diákcsoportok számára az igényeiknek, életkoruknak megfelelő, sokrétű, differenciált kínálatot kapjanak. Ehhez nagymértékben hozzájárul a Diákszálló azzal, hogy a hétköznapokban kulturált és ízléses lakókörnyezetet és ezzel biztonságos komfortérzetet ad az itt élő diákoknak.

A Diákszálló befogadóképessége 20 fő. 3-4 fős szobákban 4 fő nevelőtanár mindennapos (0-24) felügyelete mellett tudnak fejlődni az U14-U18-as korosztály közti Akadémisták.

A Diákszállóban található számítógépterem szolgálja a tanulók digitális kompetenciáinak fejlődését. A Szálló egész területén működő Wi-Fi mellett nyugodtan tudnak netezni az Akadémisták. A Társalgóban és a Tanulószobában pedig lehetőségük van az Akadémistáknak arra, hogy szaktanárok segítségével sikeresen fel tudjanak készülni az oktatási intézmények által támasztott követelmények teljesítéséhez.  A konyhában található hűtőgép, mikrohullámú sütők és mosogatógép is a komfortérzetet szolgálja Akadémistáink részére. A konyhában elkészített ételeket a Szálló lakói az Étkezőben nyugodt körülmények közt tudják elfogyasztani.

A Diákszálló közvetlen közelében található egy orvosi rendelő, egy szupermarket, egy patika és egy pékség.

Az általános iskola (Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola) a Szállótól gyalog 5 percre található, valamint a 30-as busszal a középfokú oktatási intézmény (Újpesti Bródy Imre Gimnázium) 10 perc alatt megközelíthető.